Joyzine.se


Recension - Live

The Sounds
Hultsfredsfestivalen
2009-07-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-11
Hemsida: www.the-sounds.com

- Jag älskar Maja, uttrycker en vän när vi lämnar festivalområdet efter The Sounds konsert. Det är han inte ensam om. På flera håll i folkströmmen på väg ut mot campingområdet hörs lyriska ord över fröken Ivarsson och hennes sätt att ta sig an sin publik. Hon är en duktig frontkvinna och den här kvällen i Hultsfred är mer magisk än andra. Bandet känns oerhört taggat och levererar med en inlevelse som inte syntes till i Arvika veckan innan (en spelning som trots allt ändå var att betrakta som riktigt bra). Men framförallt styr Maja allting med sin uppsyn och obestridliga pondus.

Hon är inte den största av sångerskor, men hon är kaxig och medveten om hur rösten ska hanteras. Och underskatta hennes förmåga är det sista man bör göra. Det visar inte minst den vackert avskalade versionen av balladen Night after night som serveras ganska tidigt i setet. Det är ett vågat kort som går hem och förstärker känslan av att den här kvällen är något speciellt. Bandet är inte bara en maskin för lättnynnad partyrock, de kan leverera riktigt vackra skapelser också.

The Sounds spelar dessutom riktigt säkert denna afton. De spelfel och lite halvtaffliga inslag som annars gärna följt med i bandets liverepertoar hörs inte alls av och en låt som Beatbox växer till oanade höjder. The Sounds levererar mer som en enhet än vad jag sett tidigare och ändå är det bestående intrycket bland många som går ifrån konserten riktat åt ett helt annat håll. - Vi älskar Maja!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emma Svensson
Popadelica 2010 – Mellansnackens förlovade festival
The Sounds (2009-07-02)
The Sounds (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner