Joyzine.se


Recension - Skiva

The Sounds
Weekend, 2013
Skivbolag: Warner Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-10-29
Hemsida: the-sounds.com

The Sounds musik är förknippad med våren, med de första värmande solstrålarna, spirande känslor, utomhusaktiviteter och fest. I alla fall för mig. Det är glatt, lite glättigt och inte så lite medryckande.

Nu släpper ensemblen platta på hösten 2013 och det hörs. För visst är det gamla hederliga The Sounds som hörs på ”Weekend”, men ändå inte. Anslaget är lite mörkare, tilltalet inte fullt lika direkt som vi vant oss vid. Det är mer höst än vår, mer reflektion och eftertanke än ystert party och klackarna i taket.

Att kalla The Sounds för introvert skulle förstås vara en rejäl självmotsägelse, men i jämförelse med de största hitsen i diskografin är det snudd på att man kan plocka fram just det ordet i sin beskrivning. Lyssna till exempel på titelspåret och singeln, tillika plattans i särklass bästa låt, Hurt The Ones I Love och innebörden kommer kännas solklar. Så väl ljud- som kompositionsmässigt drar The Sounds åt ett lite smutsigare och mer grubblande håll på den här skivan.

Därmed inte sagt att det gamla soundet saknas. Gruppen skriver fortfarande låtar på ungefär samma sätt som tidigare. Men trots idogt snurrande av skivan utkristalliserar sig inte de där superhitarna som bandet annars har haft för vana att svarva vid sitt löpande band. Nog för att de två nämnda bitarna, samt Outlaw och Animal har precis alla ingredienser för att att bli klassiska The Sounds-hits och inte skulle ha skämts för sig på någon av orkesterns tidigare skivor, men annars är det mest tal om semihits.

Trevliga kompositioner där Maja Ivarsson praktiserar sitt vanliga kaxiga jag vid mikrofonen, men med en mognare touch. Förmodligen är mycket av materialet på ”Weekend” sådant som kommer växa på sin lyssnare sakta men säkert. Men just för tillfället upplever jag faktiskt skivan som mer modig än riktigt stark.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg
Tack Putte! Tack Karlstad! Pt.2
The Sounds (2013-07-05)
The Sounds (2010-05-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner