Joyzine.se


Recension - Live

The Prodigy
Dans Dakar, Stockholm
2013-06-01
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-06-02
Hemsida: theprodigy.com

Kan du göra mig en tjänst. Sätt på Voodoo People på stereon. Skruva upp volymen till max. Känner du hur golvet skakar? Känner du hur basen får väggarna att svaja som ett korthus? Bra, då är du inte ens i närheten av hur det känns att uppleva Prodigy live. Man lyssnar inte på en Prodigy-konsert. Du går inte och ser Prodigy live. Du upplever dom.

Det är en mördande bas i varenda låt, det är ett rasande tempo från sekund ett. Som vanligt så gör ju herrarna Keith Flint och Maxim sitt bästa för att elda igång publiken till näst intill upplopps-stämning. Det är omöjligt att inte ryckas med i både musik och stämning. Det är en fysisk omöjlighet att stå still.

Topparna är så skyhöga under kvällen. Det nya mittenpartiet i Poison är så sjukt blytungt och svängigt. Som en musikalisk bombmatta. Den minuten måste ha gett utslag på richter-skalan.

Their Law blir live en slagserie. Den manglande gitarren i kombination med de beatsen. Jag kapitulerar och dansar mig svettig.

Det är en greatest hits-spelning som de brittiska electro-pionjärerna bjuder på ikväll från deras drygt 20-åriga karriär. Och när man får allt serverat på ett silverfat en kväll som denna så fattar man ju vilka sjuka hits de har i bagaget.

Omen, Breathe, Firestarter och Out Of Space är bara några av alstren som får Dans Dakar att skaka.

Vissa låtarna framförs inte helhjärtat känns det som. Det blir ibland lite väl mycket skrik från scen.

Men det gör liksom inget. För när du blundar och känner den där basen ta över din kropp och själ. Då är du helt såld. Prodigy är en fantastisk upplevelse. Det spelar ingen roll om det är i ett småländskt monsunregn eller en underbar sommarkväll i huvudstaden.

Du har inte en chans att stå emot.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Alexander Hellgren
Årets bästa skivor 2009
The Prodigy (2009-01-01)
The Prodigy (2011-07-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner