Joyzine.se


Fem korta

Triada Promotion

Fem korta frågor till Per Bussmann som ganska nyligen startade upp sitt eget promotionbolag Triada Promotion...

Namnet Triada Promotion, vad står det för och varför tog du just det?
Triada = Treeninghet. I mitt fall Music, artists and tours. Gick omkring hemma i köket och funderade på vad jag skulle döpa företaget till när blicken föll på en flaska med olivolja, tillverkad i Agia Triada, Thessaloniki/Grekland. Ett grymt ställe med fantastiska små vägar uppe i bergen där man kan köra omkring och bara kolla på prylar och launcha innan man kör tillbaka till hotellet för att sätta sig med öl och oliver på balkongen. Namnet fungerar med andra ord som en liten påminnelse för mig om att det finns en hel värld med skojiga och sköna prylar att upptäcka, vilket kan vara bra de dagar man sitter instängd och inskränkt på kontoret och får för sig att allting står och faller med nästa uppdrag.

Vad sysslar bolaget med rent konkret, vad gör dig passande att driva det?
Jobbet går ut på att ge mina kunder (artister/skivbolag) bästa möjliga uppbackning för sin pryl i media. Att hålla TV, press, radio informerade om artisterna och att använda mig dessa kanaler för att nå ut till slutkonsument (skivköparna). Det finns många orsaker till varför jag trivs med det jag gör. En anledning är nog att jag är uppriktigt intresserad av alla led, från artisten till producenten via skivbolaget, distributörerna, journalisterna, butikerna till konsument. Jag tycker att det är svinskoj att planera projekt med skivbolagsbossar och artister och jag tycker att det är minst lika kul att hänga kvar efter en signingsession och snacka lite med de som precis fått sin skiva signerad. Att jag däremellan hunnit prata med en mängd andra människor är en ren bonus. Jag gillar dessutom att vända på alla tänkbara stenar och sträcka på mig så mycket som möjligt för att ge mina kunder bästa tänkbara valuta för pengarna. Mitt jobb går i stora drag ut på att snacka med folk och även om jag har vissa problem med mänskligheten så är jag fortfarande barnsligt förtjust i att få möta enskilda individer. Sen handlar det ju i botten om musik, nåt jag varken vill eller kan leva utan.

Hur har gensvaret från branschen varit sedan du startade upp bolaget?
Grymt! På alla plan faktiskt. Allt har fungerat långt över förväntan och jag har redan hunnit med en hel del jättekul jobb och har mer på gång. Just nu är det väldigt mycket metal och punk och jag skulle inte ha någonting emot att jobba med lite andra prylar också, men det kommer.

Fem drömband att arbeta tillsammans med?
Svår fråga eftersom att det är så mycket som spelar in, allt från bolag till artist och så vidare och det viktigaste är ju att försöka ha kul när man jobbar. Dessutom kör jag redan några av de band jag skulle vilja nämna, men jag antar att det blir lite fegt att rabbla dom, så jag ska göra ett försök:
1) Yngwie Malmsteen: Skulle gärna ta en vända till med honom. Grymt kul och skön snubbe, med bra folk runt omkring sig. Dessutom händer det mycket, rent mediamässigt, vilket såklart är stimulerande.
2) Sarah McLachlan: Har gjort en hel del briljanta prylar och det skulle vara kul att se vad man kunde hitta på med en sådan artist med sådant material.
3) Meshuggah: Som 13-14 åring stod jag och dreglade utanför deras replokal i Umeå och de har inte blivit mindre intressanta sedan dess. Såg dem live för första gången på Mariehems fritidsgård och minns det som det var igår.
4) Skulle Yusuf Islam släppa en till platta under namnet Cat Stevens är det ett projekt jag gärna skulle köra. Yusuf har jag inte lyssnat in mig ordentligt på eftersom det är lite svårt att få tag på material, men Cat har gjort en del prylar som ger mig gåshud varje gång.
5) Någon amerikansk AOR country vore kul. Typ Dixie Chicks. Kanske man kunde få dem till att ge fingret åt Bush utan att be om ursäkt efteråt...

Du arbetade på Regain förut, har du lämnat dem helt bakom dig nu eller vad gäller?
Absolut inte lämnat det bakom mig. Jag sköter fortfarande promotion för Regain och det tänker jag fortsätta med så länge jag får ha kvar det giget. Ett mycket spännande bolag med ett stall som börjar bli som ett litet paradis för svart och dödsmetallare. Ska inte börja namedroppa, för då blir det svårt att sluta, men det kommer enormt mycket bra prylar därifrån och jag trivs grymt bra med både bolag och artister.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2006-05-09
Foto: Privat
Hemsida: www.triadapromotion.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner