Joyzine.se


Recension - Skiva

Rammstein
Reise Reise, 2004
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-10-12
Hemsida: www.rammstein.com

Även om ”Mutter” (2001) inte var ett album som sprudlade av innovativa grepp var det en platta som framstod som riktigt vass. Ett bra Rammstein-album helt enkelt. Så är inte fallet med ”Reise, Reise”. Tyskarna har utan att gå ifrån sin grundformel försökt utveckla sin musik och jag tycker de har gått i fel riktning. Fläsket och kompromisslösheten från ”Mutter” – och tidigare verk också för den delen – har fått stå tillbaka för småsega balladnummer och allt för djupt utforskande av keyboardorienterade domäner.

Egentligen är det bara förstasingeln Mein Teil, titelspåret och Keine Lust som håller gammal god Rammstein-klass. Möjligtvis kan även Dalai Lama sällas till den skaran. Försöket att komponera en groovebaserad svängorgie i Los är beundransvärt, men den känns mest som en ofärdig idé. Ett skelett som skulle mått bra av ytterligare några nattmanglingar i replokalen. I övrigt är det dock bara statiskt och trist.

Andrasingeln Amerika låter som ett så oblygt plagiat av The Sounds radiohit We’re not living in America att jag inte ens orkar bry mig. Balladerna Stein um Stein och Amour är sömnpiller och i Tatu-klingande Moskau förstår jag inte ens vad tyskarna velat åstadkomma. Att Rammstein skulle kunna prestera bättre än så här efter tre års väntan har man rätt att förvänta sig. ”Reise, Reise” är ett riktigt stolpskott.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Arvikas vassaste band 2007
Rammstein (2010-06-18)
Rammstein (2004-11-18)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner