Joyzine.se


Recension - Live

Renegade Five
Konsert & Kongress, Linköping
2009-04-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-10
Hemsida: www.renegadefive.comDet är alltid ett tufft jobb att gå ut som öppningsakt (nåja ett lokalt förband hade en ännu otacksammare uppgift och spelade så tidigt att knappt någon hittat till spelstället än) på en tillställning med många större band. Folk i Sverige har en tendens att dra ut på förfesterna och hänger hellre i baren än upptäcker något nytt, osäkert kort som de inte redan har koll på. Utifrån de förutsättningarna gör Renegade Five ett helt okej gig.

Man skulle kunna anmärka på att de är långt ifrån några sprudlande scenpersonligheter och hellre tittar på sina instrument än på publiken (att som sångaren Per Nylin bara göra det halvhjärtat när han ska få folket att klappa händer bidrar knappast till en förhöjd stämning) eller att de borde byta ut den fåniga keyboarden mot en ytterligare gitarr för att få ett mastigare tryck i materialet, men gruppens popiga heavy metal är tilltalande.

Inte minst lockar Running in your veins fram leenden hos den fåtaliga skara som sökt sig in i konserthallen för att bevittna giget. Renegade Five måste bygga på sig med lite mer pondus, annars finns förutsättningarna för en riktig livebest där. Både i låtmaterial och spelskicklighet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Skogsröjet 2012
Rockweekend on tour
Renegade Five (2012-08-11)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner