Joyzine.se


Recension - Skiva

Painfield
This Time, 2003
Skivbolag: Good Head
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-12-23
Hemsida: www.painfield.com

Så var det då äntligen dags! Hur många har inte gått och väntat på att den Göteborgska trion Painfield skulle fullängdsdebutera? Speciellt efter den enhälligt hyllade demon ”Two-Faced” som släpptes för sju svåra evigheter sedan. Men genom likaledes Göteborgska bolaget Good Heads försorg är det nu äntligen dags. ”This Time” ligger på diskarna sedan några veckor tillbaka.

Kalla det metalbestyckad hardcore, nu-metalinspirerad metalcore eller vad ni vill! Bandet nöjer sig med att kalla musiken för hårdrock. En sak är dock säker, det finns influenser från alla möjliga håll och kanter på ”This Time”. Det låter stundtals som en hårdare och mer vansinnig form av System of a down, med små Korn-vibbar. För att plötsligt korsas med ilsket hardcorekross och tuggande fetmetal. Cain, Gabbe och Engberg lyckas dock med konststycket att foga samman infallen utan att det låter schizofrent eller det minsta konstruerat. Det är Painfield i ett nötskal helt enkelt.

Produktionen är ordenligt fläskig och de gamla ”Two-Faced”-låtarna har tillsammans med det nya materialet begåvats med en imponerande tyngd. Man blir överkörd av ”This Time”. Det kan möjligtvis tyckas att det är lite fantasifattigt att inkludera samtliga låtar från ”Two-Faced”, de har ju trots allt varit med ett bra tag. Men i den nya skruden slår de hårdare än någonsin. Cains sånginsats lyfter även den till högre höjder än tidigare på det här alstret.

I det långa loppet är det bara avslutningsstänkaren Arrow down som inte håller måttet. Jämfört med övrigt material känns den allt för lättviktig och idéfattig. Jag upplever den rent av lite tjatig och upprepande. Den är dock förlåten när det övriga materialet klår upp mig fullständigt. Det gamla örhänget Pain – try me och groviga Ghost in daylight är vinterns hårdaste pungsparkar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Painfield
Painfield
Painfield (2002-08-03)
Painfield ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner