Joyzine.se


Recension - Skiva

Aura Noir
Hades Rise, 2008
Skivbolag: Peaceville
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-29
Hemsida: www.auranoir.com

Vissa skivor kräver speciella omständigheter för att kunna fungera och vissa grupper har baserat på speciella omständigheter blivit så kultförklarade att man måste låtsas tycka om dem vare sig man innerst inne gör det eller inte. Norska Aura Noir stämmer in obehagligt väl på båda dessa beskrivningar.

Visst har senare års drogmissbruk och nära-döden-incidenter hjälpt till att spä på mytbildningen kring duon Agressor och Apollyon, men deras kultstatus fanns där redan från början. Som en uppstickare från den norska black metalscenen och med Venom på agendan har det alltid funnits en speciell aura kring gruppen. Man måste helt enkelt tycka att den här duon är lite frän och obehaglig för att få vara med och diskutera.

Samtidigt är det svårt att på allvar verkligen tilltalas av Aura Noirs skräpiga svartthrash så länge man inte sitter och lider bakom mörklagda fönster. ”Hades Rise” är musik för miserabla människor snarare än sådana som söker god musik. För visst finns det en tung, mörk känsla och intressanta undertoner i duons verk, men de talar till mörkare drifter än musiknerven.

När den milda höstsolen strålar in genom fönstret och jag mumsar smaskiga kakor snarare än sneglar mot rakbladen har jag svårt att höra något annat än sunkthrash som i ärlighetens namn låter ganska illa. Sen får Aura Noir vara hur kultförklarade de vill.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2013 i bilder

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner