Joyzine.se






Recension - Demo

Nemas
True Stories
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-28
Hemsida: www.nemasonline.com

Visst är det knappast särskilt trovärdigt med svenska helylleungdomar som skrävlar om Backstreets of London, men det har jag så gärna överseende med när Nemas fortsätter på den inslagna vägen och visar att de mer och mer växer ut till ett fullfjädrat punkband.

Ni som följt min relation med Nemas i tidigare recensioner vet att jag hörde potential redan för några år sedan när de var en fritidsgårdsgrupp som precis börjat slå sig fram. Idag låter gruppen som ett gäng klart värdiga ett skivkontrakt. Oi-körerna är ruggigt starka i bandets hetsiga allsångspunk och så väl refrängmelodier som ettriga gitarrslingor sitter precis där de ska.

I min första recension mumlade jag om att framtiden skulle innebära sunkiga ölhaksgolv och landsortsgig. Nemas borde vara där nu. ”True Stories” är en uppvisning i sådan punk som får dansgolv att explodera och mängder av billig fatöl att spruta åt alla möjliga håll. Från de läckra saxofonerna i nämnda Backstreets of London till melodisäkra Freedom visar Nemas den styrka som jag hela tiden varit övertygad om fanns i bandet. Nu förtjänar de här gossarna ett bredare erkännande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nils Berg Cinemascope (2011-01-01)
Nemas ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner