Joyzine.se


Recension - Demo

Nemas
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-17
Hemsida: www.nemasonline.com

Det har hänt en hel del sedan jag senast bekantade mig med Nemas, i december 2006. Två nya inspelningar har dykt upp sedan dess. Från ”Just another Saturday” fick gruppen in en låt i en J-Store-reklam och på den här självbetitlade demon möter vi en grupp som verkligen har utvecklats.

Det som lät lite amatörmässigt för några år sedan är här fullfjädrat. Jag skulle inte vilja påstå att bandet är helt i hamn vad gäller låtskrivande. Av de tre låtarna på demon är Bouncing Souls starkast, utan att för den sakens skull vara något som verkligen dröjer sig kvar. Men energi och attitydmässigt har Nemas verkligen kommit långt.

Göteborgarna har hakat på tåget som Rancid en gång satte i rullning och presterar allsångspunk med enveten energi. Jag blir svettig av att bara lyssna på den intensiva satsningen från studion. Punkrock är en av ganska få musikstilar där band kan vara lysande utan att ha riktigt starka låtar och det drar Nemas verkligen nytta av. Här är det nävar i luften, körsång och ett intensivt driv som gäller och det räcker gott. Jag vill se Nemas live!

Att gruppen är lite väl formstöpt och fortfarande dras med några ostiga fritidsgårdsslingor har jag överseende med. Nemas visar här att de verkligen klarat att utvecklas, något som lovar gott inför…ja, ni vet: framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nemas (2009-01-01)
Nemas ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


joel, 2008-04-18 15:58:57 (62.175.92.207)

jo man tackar för en fin recension! -joel NEMAS

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner