Joyzine.se


Recension - Demo

Marrakesh
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-06
Hemsida: myspace.com/marrakeshtheband

Precis lagom lättsamt, precis lagom vårigt och tjusigt lättillgängligt. Marrakesh självbetitlade demo har ledsamt nog legat och dammat länge i mina recensionshögar, men nu när det står tidig april 2009 i almanackan passar de utmärkt i skivspelaren. Gruppen står för musik att möta solskenet till.

Därmed inte sagt att den är överdrivet glättig på något sätt. Marrakesh står för reflekterande rockmusik med spralligt explosiva och melodiösa refränger. Vill man kan man hitta paralleller till så vitt skiljda saker som Soundgarden och tidiga Red Hot Chili Peppers (två band som orkestern garanterat inte inspirerats av) i musiken och där finns så mycket mer än så att få ut av de här fem låtarna.

Egentligen är allting ganska simpelt uppbyggt. Några svängiga gitarriff som grund, ett par tjusiga slingor på det och så en sångare som trots att han är väldigt lågt mixad visar att han har vad som krävs för att imponera i ett sådant här band. Att ni inte hört mer talas om Marrakesh medan jag igonrerande (jävligt korkat inser jag nu!) låtit demon ligga och väta på recension är inte annat än jättekonstigt.

Jag hade inte tänkt dricka någon öl idag, men nu blir det allt att lyfta ut en högtalare på balkongen, knäcka en flaska och softa loss tillsammans med det här 031-gänget. Att Marrakesh skulle göra sig utsökt på festivalscenerna är ett understatement.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Marrakesh ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner