Joyzine.se


Recension - Live

Rammstein
Metaltown, Göteborg
2010-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-19
Hemsida: www.rammstein.deDet går inte att ha tråkigt när übergermanska Rammstein står för underhållningen. Oavsett om man gillar musiken eller inte är den produktion som tyskarna tar med sig till Frihamnspiren synnerligen imponerande. Det är ett teatraliskt skådespel som utspelar sig över en och en halv timme och där pumpade sångaren Till Lindemann ofrånkomligt står i centrum.

Det skulle vara lätt att anmärka på att allt för många låtar från senaste plattan givits plats i setlistan, belysa att det är gamla hits som Du Hast, Ich Will och Sonne som får störst bifall och att snusksingeln Pussy faktiskt gör sig bättre i livekostym än på skiva, men musiken hamnar liksom i andra rummet när Rammstein håller hov. Potent metal pumpar ut från scenen, men allt publiken kan koncentrera sig på är vilka upptåg som kommer härnäst.

När Till hissas upp i scentaket för att beskjuta stackars keybordisten Flake, som tvingats ta plats i ett rostigt badkar, med ett gnistregn stiger jublet. Likaså när samme sångare till den utstuderade textraden ”you have a pussy, I have a dickaaa” tar plats vid en rosa kanon i form av en penis och med kåtslagsprecision sprutar skum över de främre publikraderna, eller när han i Waidmanns Heil viftar med ett gammalt jaktgevär och skjuter så gott som hela scenen i lågor.

Eld är som vanligt ledordet. I den mastiga scenproduktionen verkar det som att det allra mesta kan sättas i brand och de svulstiga eldpelarna i Sonne bränner skönt i ansiktet. När tyskarna bjuder upp till skådespel kan man som sagt inte ha tråkigt och att den stora rekordpubliken på Metaltown uppskattar fredagens headlinerakt råder det ingen som helst tvekan om.

Enformighet och lek med elden har sällan varit så fascinerande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Raubtier
Bästa rockfestivalerna 2016
Rammstein (2009-01-01)
Rammstein (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner