Joyzine.se


Recension - Demo

The Try
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-20
Hemsida: -

Jag frågar mig om det här är på allvar eller med fem busslaster ironi mellan öronen. Är det allvarligt menat är det tragiskt, medan det som ett förklätt skämt är väldigt roligt.

Demon anländer i ett hemmagjort papperscase som är målat och prytt med text för hand och hålls samman av häftklamrar. Det ser ut ungefär som sådana saker man stolt satt hemma och knåpade ihop någonstans mellan låg- och mellanstadiet. Namnet Kvarsittning Records står ambitiöst skrivet på både fram och baksidan av casen (jag har för mig att mitt fantasibolag för hemmagjorda taper hette Cousin Records när det begav sig). Visst det skulle kunna vara imponerande kreativt om det rörde sig om unga snubbar som med stolthet i blicken skickade ut sin första inspelning. Följebrevet avslöjar dock att bandmedlemmarna befinner sig inom åldersintervallet 20-23 år.

Även musiken får mig att rynka på näsan alternativt lysa upp i ett uppskattande garv. Med årets kanske sämsta portainspelning försöker The Try övertyga mig om att de gör bra popmusik. Vilket de självklart inte gör. Ordinär pop, en och anan slinga a la Håkan Hellström och några få försök till et mer eftertänksamt uttryck är vad som bjuds. Det är lite lätt brittpopinspirerat och låten Twenty-two låter lite som en nattsvart Staffan Hellstrand.

Ljudet är alldeles förfärligt dåligt. Det där med nivåer existerar självfallet inte och det låter onekligen som om marknadens billigaste distpedal använts. Jag ställer mig ytterst tveksam till om guran ens är stämd. Eller nej förresten, jag slår fast att den definitivt inte är det. Dessutom tränger ett brummande bakgrundsljud påminnande om en rakapparat igenom ibland. Lägg till detta att framförandet självklart är otight så förstår ni hur roande det är att lyssna på detta.

Om det här är en mellanstadie-revival, en skojfrisk flört med gamla minnen jublar jag extatiskt. Då slår de fyra gossarna verkligen huvudet på spiken och lyckas pricka in precis allting rätt. Finns det någon form av allvar inblandat är det dock nästan så jag måste uppmana upphovsmakarna att söka hjälp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner