Joyzine.se


Recension - Skiva

The Cast Before The Break
Still, 2011
Skivbolag: Deep Elm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-22
Hemsida: myspace.com/thecastbeforethebreak

Det finns ju där någonstans. Det där vackra, bräckligt sorgsna som skulle kunna blomma ut till något alldeles fantastiskt. Men tyvärr lyckas amerikanska The Cast Before The Break inte riktigt få ut det på ”Still”.

Det är nästan så att det gör ont att låtarna aldrig riktigt förlöses. Jänkarna har alla verktyg men tyvärr blir deras ovanligt sångtäta postrock aldrig mer än ljummen. Gitarrharmonier plockas fram tjusigt, sången som är med på sina håll är det inget större fel på och låtarna som sådana har en dramatik som inte är tokig. Men det släpper aldrig.

Postrock är uppenbarligen en väldigt svår genre. Skiljelinjen mellan succé och fiasko är tunn och det finns egentligen inget mellanläge där det finns utrymme för att vara så där halvbra. Antingen är man lysande eller så är man ingenting alls och tyvärr tillhör inte The Cast Before The Break de förstnämnda med den här skivan.

Det som ska vara sorgset men ändå ingjuta någon form av hopp förblir mest sorgset och när materialet då inte är top notch blir det lite för tungt att bära.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner