Joyzine.se


Recension - Skiva

Roy Paci & Aretuska
Suonoglobal, 2007
Skivbolag: V2
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-01-11
Hemsida: www.aretuska.com

En glasögonprydd bläckfisk som skär en stor salami med hjälp av en rakhyvel, kan det vara något tro? Eller varför inte en schimpans spelandes diggerido med en isigloo på huvudet? Det är kanske inte så konstigt att en viss skepticism växer fram i mitt inre efter ett kastat getöga på omslag och booklet. Färgrant och knasigt är bara förordet. Men så är det också en väldig färggran och knasig musik. Låttiteln Tango Mambo Jambo sammanfattar det hela perfekt.

Låter inte det här lite som Mano Chao, hinner jag precis tänka innan samme man dyker upp som gästartist på skivans andraspår, Toda Joia Toda Beleza, och tro mig, här är festen redan igång sedan länge. Jag är besviken, här står jag med stora sågen och så är ”Suonoglobal” en klockren hit, specialdesignad för vilket danstillfälle som helst. Det må vara ett herrans liv med rent djävulusiska rytmer, trumpeter och beats, men den största charmen ligger i att man aldrig någonsin behöver tänka; bara känna och svänga på höfterna.

Det må dyka upp välkända ord som Revolución och Seniorita, så mycket längre sträcker sig inte mina sydländska språkkunskaper, men någon språkanalys blir det aldrig tal om. Språket blir istället en del av rytmerna, precis som hos Mano Chao. Fast det är klart, det vore lite märkligt om det kom fram att texterna handlar om apsex och smisk med ridspön… eller nej, det skulle vara rätt festligt det också vid närmare eftertanke.

Apsnusk eller inte, kontentan är att om du ska ha fest med latinotema finns det bara en skiva för dig, så länge du inte fäster allt för stor uppmärksamhet vid glasögonprydda bläckfiskar strimlandes korv med rakkniv eller diggeridoospelande schimpanser med en igloo på huvudet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner