Joyzine.se


Recension - Live

Lars Winnerbäck
Hultsfredsfestivalen
2000-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.winnerback.net

Klockan är kvart över två på natten när Lars femton minuter försenad äntrar scenen - ensam. Han plockar upp sin akustiska gitarr och spelar en låt som genast får ögonen att börja brinna på människorna framför scenen. "Jag tycker ni är tappra" låter Lasse meddela och syftar självklart på att vi stannat uppe mitt i natten för att se hans framträdande.

Med sig i bandet har han bland annat en sångerska av hög rang i Idde Schultz och Åsa Gustafsson känd från Rally på munspel. Den sistnämnda kör sitt race i låten I Stockholm och lämnar sedan scenen. Hela atmosfären är drömsk och man vill inte att det ska ta slut. Lasses låtar smeker örat och det är inte en enda ton på hela konserten som känns irrelevant eller dålig. Han håller sig till att spela gamla låtar men då och då låter han en hitmelodi från det senaste albumet "Kom" smyga sig in. Hela hans sätt att agera ger en trygghetskänsla. Han är ingen diva utan står på publikens sida och ibland verkar han till och med vara blyg. Det bästa ordet att använda för att beskriva hans scenpersonlighet är mild.

I lite drygt en timme spelar han och det känns på tok för kort. Det går inte att säga att man saknar någon speciell låt för Lasse har gjort så ofantligt många bra låtar att vad han än spelar är det bra. Mot slutet av konserten börjar solen återigen gå upp och vad passar då bättre än att Lars river av melodin Med solen i ögonen. Det går inte att beskriva det här med ord, han gjorde helt klart festivalens allra bästa spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De viktigaste banden på Putte i Parken
Festivalarrangörerna reflekterar
Lars Winnerbäck (2009-07-10)
Lars Winnerbäck (2013-10-18)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner