Joyzine.se


Recension - Demo

Honey Mustard
S/t
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-01-01
Hemsida: myspace.com/honeymustardmusic

Från Göteborg kommer bandet Honey Mustard som med sin grungeinspirerade musik levererar något alldeles extra till lyssnaren. Genom högtalarna pumpar en rå, mörk och drömsk ljudbild som är en bra kontrast till den musiken som vi annars ständigt blir matade med genom media.

I denna attitydsfulla och stundtals hårda musik har bandet blandat in ett stänk av popiga melodier som gör att det är fantastiskt lätt att tycka om låtarna. I Crossing Boarders och Mr Sensitive Ponytail tar bandet och i synnerhet sångaren, vars röst låter som en blandning av Kurt Cobain och Dave Grohl, med lyssnaren på en resa både tillbaka till ett svunnet 90-tal men även några år fram i tiden och ger oss en försmak på hur en nutida grungevåg skulle kunna låta.

Faktum är att Honey Mustard påminner lite grann om tidiga Foo Fighters. Alltså på den gamla goda tiden då Dave Grohl fortfarande vågade göra låtar som var fulla av attityd och energi. Med andra ord låtar som inte lät som något valfritt amerikanskt rockband skulle kunna spotta ur sig. Och jag hoppas för allt i världen att grabbarna i Honey Mustard stannar där de är och inte går samma tråkiga väg som Dave Grohl har gjort. Alltså den vägen som leder till att musiken som tidigare haft attityd senare inte låter farligare än vad Bon Jovi gör på gamla dagar. För om det skulle komma en ny grungevåg i Sverige kommer Honey Mustard stå längst fram i ledet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Honey Mustard
Honey Mustard ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


pablo, 2011-01-02 12:27:41 (80.216.125.103)

Tack för en fin recension!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner