Joyzine.se


Recension - Live

Johnossi
Malmöfestivalen
2010-08-24
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-08-27
Hemsida: www.johnossi.com

Johnossi går hem i Skåne, det säger de själva och det säger sig självt när man ser dem. Det är rakt på och inga omvägar. Ändå hymlar det inte med varifrån de kommer. De är från Stockholm och de ska rocka Malmö ordentligt.

Duon är ett friskt inslag på Malmöfestivalen. De är kaxiga och orädda och de vet att de har en hyllad skiva i ryggen. Och det blir stundtals galet stökigt bland åskådarna och det är också meningen. De är inte rädda för att väcka känslor och för att kontrollerat stöka till. De räds med det inte heller att faktiskt kännas aktuella och spegla nuet - som genom att spela för dem som nu tar emot hösten utan jobb slaggandes på annans soffa. Det är helt rätt.

Och publiken är på. De tar gärna över. De får ta över - men de får inte komma in.

Till slut blir det kanske för forcerat. Ja, till slut tar det plötsligt slut och det var ingen beredd på. Det var tack och adjö och vi ses en annan gång. Och där stod de tappra festivalbesökarna och hoppades på ett extranummer. Men Johnossi hade inget känslomässigt avsked på agendan. De gav allt när de hade chansen och prioriterade bort extranummer och extra publikhyllningar. Det är starkt på sitt sätt. Men snopet för den publik som önskade det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Christian Stenbacke
Johnossi
Johnossi (2008-01-01)
Johnossi (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner