Joyzine.se


Recension - Live

The (International) Noise Conspiracy
Gudskelov, Norrköping
2005-03-31
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-04-06
Hemsida: www.internationalnoise.com

- Kent kan fan dra åt helvete!
Dennis Lyxzéns inlägg i nedladdningsdebatten är sylvasst och får Kent och Petter att framstå som hagalna idioter när han uppmanar till att stjäla via internet. Att den karismatiske sångaren och hans bandkamrater har ett hjärta som innerligt klappar för vänsterrörelser är ett understatement. Den här kvällen håller sig Lyxzén dock på mattan och håller sina politiska inlägg på en allmän nivå, sätter dem in i situationer där hela publiken kan relatera. Inga kommunistiska brandtal den här gången alltså, vilket jag tackar och bockar för. Det är nämligen det som tagit ner The (International) Noise Conspiracy andra gånger jag sett dem.

Som liveband betraktat är norrlänningarna nämligen helt fantastiska. Det är tokös från första sekunden till den sista och intensiteten är osannolikt hög. Svetten sprutar bokstavligt talat om de fem herrarna. Att de har roligt på scenen är det ingen tvekan om och publiken på Gudskelov tycks också ha kul. De rycks med av musikanternas sceniska utspel.

The (International) Noise Conspiracy spelar rock med vibbar åt punkhållet, med andra ord en musikstil som passar alldeles utmärkt i livesammanhang. Framförandet är tight och låtarna tycks som skrivna just för den här typen av framförande. Det finns dock ett problem, man kommer inte ihåg en enda låt (förutom andra numret I wanna know från debutplattan) när ensemblen spelat färdigt. Ett minus i kanten vad gäller låtsnickrandet, men man får ta det för vad det är – en riktigt juste show! Jag väljer den här svettiga rockmusiken alla gånger framför taskig pop som inte får något liv live. För hur var det nu igen?
- Kent kan fan dra åt helvete!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emma Svensson
The Hives
The (International) Noise Conspiracy (2005-08-06)
The (International) Noise Conspiracy (2006-03-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner