Joyzine.se


Recension - Skiva

Herman Dune
Strange Moosic, 2011
Skivbolag: City Slang
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-17
Hemsida: www.hermandune.com

Det finns något varmt och välkomnande i Herman Dunes musik. Den franska duon (som när det passar förstärks till en trio) rör sig i ett förhållandevis simpelt musikaliskt forum där folkrocken står i centrum, men lyckas påfallande ofta slå an precis rätt strängar.

Mycket av storheten med ”Strange Moosic” (om vi bortser från den fantastiska skivtiteln) ligger förstås i sångaren David-Ivars röst. Han liksom omfamnar oss lyssnare med sina vokala ansträngningar och lyckas till och med hålla intresset uppe när den annars så dominerande flanelltrubaduren i honom slår över i väl mycket blues.

Den andra styrkan med Herman Dune är att de ständigt lyckas skriva smittande refränger. Jag finner mig nästintill hela tiden sittande med en hamrande fot och mungiporna uppe vid öronen när herrarna lirar och anledningen är att det hela är så lättillgängligt. Jag blir glad, börjar nynna och tänka på solen. Omdömen som enbart kan vara positiva i det här sammanhanget.

Där många av de mest hypade folkgrupperna i mina öron lätt blir lite pretentiösa och överdrivet seriösa slår Herman Dune ann en lite annan sträng. Det här är en fest där alla är bjudna och där alla kan finna uttryck för sin uppskattning på ett eller annat sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner