Joyzine.se


Recension - Skiva

Ponamero Sundown
Stonerized, 2009
Skivbolag: Transubstans
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-14
Hemsida: www.ponamerosundown.com

Efter några halvträliga demoinspelningar har Stockholms Ponamero Sundown slutligen tagit sig fram till släppet av ett debutalbum. Jag skulle gärna vilja skriva att bandet skakat av sig alla de barnsjukdomar och dåliga odds som de brottades med under sin tid som demoband, men så är det tyvärr inte.

Nej, ”Stonerized” är en tämligen medioker skiva. Ponamero Sundown fortsätter att lira ökenrock med 70-talsvibbar utan att det blir riktigt svängigt och utan att låtarna vill fastna. Andra halvan av ”Stonerized” visar förvisso upp mer vitalitet och grundmurat sväng än de trötta ursäkter till låtar som inleder inspelningen, men det är så dags då. Tonen är redan satt och även i sina bästa stunder är stockholmarna en högst umbärlig stonergrupp.

Det är lätt att låta som en negativ förståsigpåare som bara vill klanka ner och sparka på redan liggande när man skriver om Ponamero Sundown (jag är mycket väl medveten om att det här är tredje gången på lika många år som jag ger orkestern ett minst sagt ljumt bemötande), men det handlar inte om något sådant. Det handlar i grunden mest om att herrarna inte har finess nog att göra sin musik intressant. Rockmusik som ska vara svängig, men inte är det har en tendens att locka fram magsurhet.

Det kan spekuleras in absurdum kring vad det är som gör att Ponamero Sundown inte får till det. Jag har själv dribblat med tanken på att de inte vågar löpa linan hela vägen ut och omedvetet håller igen när de lirar, men jag vet inte. Så här dryga fyra år in i karriären borde sådan problematik vara avhjälpt. Kanske är gruppen helt enkelt inte bättre än så här. ”Stonerized” är hur som helst trög stonerrock utan finess och inget vidare avstamp på en långvarig karriär.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ponamero Sundown ()
Ponamero Sundown (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner