Joyzine.se


Recension - Live

Katatonia
Metaltown, Göteborg
2010-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-19
Hemsida: www.katatonia.com

”Night is the new day” blir ofrånkomligt till ”Day is the new night”. Katatonia är på precis rätt plats vid precis fel tillfälle. Att de kliver upp på Metaltowns största scen och levererar sina ångestladdade metalserenader i strålande eftermiddagssol gör naturligtvis att en hel dimension saknas. Gruppens musik är som klippt och skuren för mörka nätter och trånga scener. Raka motsatsen mot de här förhållandena.

Inte blir det bättre av att vinden friskar i och ljudvolymen är göteborgskt pisslåg. Ljudet fladdrar och blåser bort och gör sitt bästa för att göra omständigheterna ännu värre för Katatonia. Herrskapet står på scen med en autentisk Carola-vind rätt i nyllet, vilken gör att ansiktena ofrivilligt döljs bakom de oborstade hårmanarna.

Ändå reder gruppen upp det hela med beröm godkänt. Jonas Renkse sjunger riktigt bra live och även om forumet känns fel kan man förstås inte blunda för den storhet som finns i Katatonias låtmaterial. Inte minst melodierna från ovan travesterade ”Night is the new day”. Gruppen väcker ett begär efter att se dem i lite mer tillfredsställande sammanhang. Första Göteborgsbesöket på elva år blir sett till förutsättningarna en succé.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Årets bästa skivor 2010 enligt Johan Norström
Katatonia (2007-01-01)
Katatonia (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner