Joyzine.se


Recension - Live

Dundertåget
Trästockfestivalen
2009-07-17
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-07-24
Hemsida: www.dundertaget.se

Givet på förhand var ju att Dundertåget skulle vara en bra liveakt. Frågorna man kunde ställa sig var hur bra de skulle vara, och om en skivas material skulle räcka en hel konsert? Svaret på den första frågan kommer ganska omedelbart.

Ofta när band har intros att äntra scenen till känns de lite malplacerade i sammanhanget, Dundertåget däremot har med en otroligt enkel och uppenbar idé hittat kanske det bästa liveintrot ett band någonsin hittat. Ljudet av ett tåg. Redan när bandet kommer in på scen med tågets tuffande och en tågvissla då och då fattar man att det kommer att vara bra. Dundertåget till och med går rock n' roll. Och sämre blir det inte. Jag är något av en sucker för när band röjer så mycket att det nästan måste vara lika många scenarbetare på scenen som musiker. Och arbetarna måste arbeta den här kvällen, det byts sladdar, reses mikrofonstativ, säkras kagge och så vidare. Allt medan Dundertåget gör det de är bäst på. Poserar och öser.

Musikaliskt då? Jo, det känns generellt lite drivigare än på skivan ”Skaffa Ny Frisyr”, utan att tappa sväng. Det är egentligen bara första halvan av titelspåret som känns lite taffligt, men efter en bandpresentation inbakad i låten utbrister Strängen: ”Jag heter Robert Dahlqvist och nu jävlar ska jag spela ett gitarrsolo!” och nog jävlar spelar han ett gitarrsolo. Därefter lyfter låten till oanade höjder. Dynamiskt sett så passar balladen Delad Vårdnad in klockrent i låtlistan, den sänker inte tempot nämnvärt utan ger snarare en välbehövd andningspaus. Så, hur bra skulle de då vara? Nå djävulskt bra.

Men tyvärr lider bandet av en-skivas-sjukan. Det blir lite träligt att bandet går igenom i stort sett hela skivan under konserten, men som tur är bjuds vi på extraspåret från LP-versionen, Låt mej va, som visar sig vara en extremt ösig historia vilket är ytterst välkommet i setlistan. Men en skiva till skulle göra bandet gott och mig lyckligare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2009
Dundertåget
Dundertåget (2009-01-01)
Dundertåget (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner