Joyzine.se


Recension - Live

Plan Three
Valhall, Skövde
2007-10-06
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-10-09
Hemsida: www.planthreeband.com

Överanvändning av kajal, svart skjorta/röd slips och en sångare som ser ut som postkodsmiljonär-Rickard. Det går till en början en kall kår längst min ryggrad när Stockholmsbandet Plan Three äntrar scenen som förband till kvällens huvudakt Takida. Jag har precis haft en diskussion med en polare huruvida Takida kan räknas som emo eller inte, och vad då emo i så fall står för. Takida är inte ett emoband, så som jag definierar det, Plan Three däremot, är emo så det skriker om det.

Men vad gör det? Det finns absolut inget nervärderande i att vara ett emoband, folk får klä sig och se ut som de vill, image är allt. Nästan. I slutändan är det ändå musiken som räknas, och levererar; det gör Plan Three absolut ikväll. Mycket ska de dock tacka publiken för, kvällens atmosfär skulle kunna lyfta en bulldozer.

Det blir lite väl enformigt i längden, för mycket av det goda kan mätta även den mest sötsugna. Efter ett par låtar har jag listat ur hur både låtbygge och koncept fungerar. Spelningen är också alldeles för lång, framförallt då det handlar om ett band som inte ens släppt sin första skiva än. Publiken känner inte till låtarna, då är det bara dumt att överexponera det hela. Ett kort och koncist framträdande hade förmodligen lämnat en bättre eftersmak i munnen, nu är jag både på gränsen till uttråkad och tacksam att spelningen äntligen tar slut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Pier Pressure 2010
Plan Three (2010-06-20)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner