Joyzine.se


Recension - Live

Hardcore Superstar
Metaltown, Göteborg
2008-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.hardcoresuperstar.com

Vart är alla gamla låtar? Jag vill inte låta som någon gammal bakåtsträvare som enbart vill leva kvar där det var som roligast, men att lägga allt krut på de senare plattorna känns en aning utstuderat. Även om man som band givetvis kan tröttna på att spela samma gamla låtar om och om igen borde det ju finnas någon form av glädje i att möta publikreaktionen dessa frambringar kan man tycka.

Men icke, Hardcore Superstar negligerar helt och hållet skatter som Someone Special, Liberation och Shame och väljer istället att bara tänka på nutiden. Har gruppen möjligtvis gått på det överdrivna recensentsnacket om att de två senaste skivorna är fantastiska?

Jag kan bara svara för mig själv, men för egen del är detta ett faktum som gör att konserten sjunker i värde. Och det verkar som om så är fallet för många andra också. Publikreaktionen för gruppen är inget vidare och drar dem på något sätt med sig ner. We don’t celebrate Sundays och Kick on the upper class, som båda liras mot slutet, låter visserligen ganska bra, men då känns det redan som om bandet tappat gnistan.

Många tycks i det här sammanhanget se på Hardcore Superstar som en pausakt. En stund där man hinner pusta ut i öltältet en stund inför nästa metalholmgång och förmodligen är göteborgarna inte vana vid en så motsträvig publik. Hemmaplan ska ju vara hemmaplan på något sätt. Det här är dock inget triumftåg, knappt ens en spelning i mängden. Hardcore Superstar engagerar inte alls. Jag hoppas på bättring (och en mer varierad setlista) längre fram i sommar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Linköping Metal Massacre 4
Hardcore Superstar
Hardcore Superstar (2010-03-06)
Hardcore Superstar (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner