Joyzine.se


Recension - Live

Lo-Fi-Fnk
Herrgårn, Linköping
2006-05-18
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-05-23
Hemsida: www.lo-fi-fnk.com

Basbeatsen dånar likt mullrande åska, hårfästet hotar rent av att krypa upp över hela huvudet (tyvärr är det redan en god bit på väg) och bosätta sig i nacken. Och tro det eller ej, stora delar av folket som tagit sig tid att besöka John Doe på Herrgårn denna kväll både studsar och dansar! Lo-Fi-Fnk verkar verkligen veta vad de håller på med, att det inte helt faller mig i smaken är en annan sak.

Söt och i allra högsta grad plopprig discofunk fyller varje del av medvetandet, Super Mario-vibbarna är påtagliga. Bandet i fråga verkar också riktigt taggat inför uppgiften att få folk att röra på såväl höfter som axlar, pojkarna August Hellsing och Leo Drugge sprudlar av energi och smittande leklusta. Av någon anledning får syntbaserat trummande, inkluderat pinnar och pads, mig alltid att dra på smilbandet, det ser helt enkelt för roligt ut.

Trots att musiken är som en levande biologisk organism som pulserar ut i rummet och vidare ut i världsrymden är det ett element som snabbt fångar min irritation. Det är inte så hemskt mycket egentligt spelade. Syntpopparnas eviga dilemma. Det studsas lite grand och det sjungs en hel del, men tanken att det hade räckt med att spela skivan uppkommer allt mer frekvent mot slutet. Ändå är detta en av de bättre spelningarna jag sett med ett elektronicaband, andra akter såsom The Similou och Tough Alliance har alltid lämnat en bitter eftersmak då jag sett dem live.

Givetvis är jag medveten om problematiken, det är ju helt enkelt så det går till när den här typen av akt lirar live, det är laptops, syntar och gud vet allt, men ändå, något måste man ju gnälla över. Trots den relativt korta spelningen, under halvtimmen, är igenkänningsfaktorn hög på låtvalen. City, A.D.T, Chance Channel och End är alla låtar som jag kan tänka mig att låta gå runt i skivspelaren i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner