Joyzine.se


Recension - Skiva

Hundred Reasons
Quick the word sharp the action, 2007
Skivbolag: V2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-22
Hemsida: www.hundredreasons.com

Bookleten visar bandmedlemmarna badandes i ett smaragdgrönt hav. Under en knallblå himmel med en antydan till förföriskt soldis vid horisonten. Det ser ofantligt skönt ut, som en sådan där subtil plats där man bara kan luta sig tillbaka och glömma allt i omgivningen för en stund. Ingen som stör eller pockar på uppmärksamheten.

Jag vet inte om det är oavsiktligt eller om brittiska Hundred Reasons vill vara avslappnande bakgrundsskval, men precis på det sättet fungerar även musiken på ”Quick the word sharp the action”. Bandets emotionella rockmusik saknar allt som skulle kunna suga in en potentiell lyssnare. Det är ett ytligt försök till tufft radioskval med några pliktskyldiga antydningar till aggressionsutbrott.

Jag har genom åren varit väldigt hård i mitt omdöme om den här gruppen, men på fjolårets ”Kill Your Own” hade något hänt. Hundred Reasons hade kammat sig och levererade snyggt slimmade refränger. Den här gången har de tagit det hela ett steg för långt och på så sätt tappat all intimitet. Precis allting ligger på rätt ställe på ”Quick the word sharp the action”. Ingenting skaver och berör, kompositionerna - hitmelodin Boy undantagen – rinner av mig som vatten på en gås. Det här är skval och inget annat. Bekväm avslappning för sargade öron, men utan något större musikaliskt värde.

Precis som jag hade kunnat ligga och flyta i det där förföriska vattnet och glömma bort allt i omgivningen. Precis på det sättet glömmer jag bort ”Quick the word sharp the action”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hundred Reasons (2002-06-13)
Hundred Reasons (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner