Joyzine.se


Recension - Demo

Vietcong Pornsürfers
Restless, Young, Hungry and Free
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-23
Hemsida: www.vietcongpornsurfers.com

Har ni länge letat efter den felande länken där Backyard Babies gick från ”Total 13” till ”Making Enemies Is Good”? Alltid varit av åsikten att det var något som saknades däremellan? Då är det dags att sluta leta nu. Vietcong Pornsürfers har löst den gåta som Maryslim trodde sig vara på spåret för tio år sedan.

För det första ska jag väl egentligen slå fast att jag hade fel och att det känns synnerligen angenämt att kunna konstatera just detta. I samband med en demorecension av det här gänget (som då inte vågade fronta sitt bandnamn helt och hållet utan kallade sig VC-PS) i början av 2008 skrev jag ”Trion lirar rock n’ roll för stunden och har förmodligen varken potential eller ambitioner för historieböckerna.”

Jag vill omrevidera den uppfattningen å det grövsta efter att ha umgåtts flitigt med ”Restless, Young, Hungry and Free”. Vietcong Pornsürfers har, efter någon efterföljande halvdassig demo, växt med uppgiften och hittat fram till ett sound som verkligen imponerar. Här visar Falun-plutonen hur den perfekta legeringen av punk och rockmusik ska låta och landar precis mittemellan Backyard Babies två nämnda referensverk ovan.

Då förstår ni att det är drivigt och energiskt så det förslår men att bandet dessutom hittat fram till de riktigt läckra refrängerna. Bitarna där allsångspotentialen är stor samtidigt som näven kan pumpa frenetiskt i luften. Dessutom är sången riktigt bra. ”Restless, Young, Hungry and Free” är rockmusik att festa till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vietcong Pornsürfers ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner