Joyzine.se


Recension - Live

Millencolin
Putte i parken, Karlskoga
2009-08-01
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-08-03
Hemsida: www.millencolin.com

Jag lovade mig själv inför denna festival att jag skulle avstå från allt vad alkohol heter. Börjar man dricka tenderar man nämligen att älska precis alla band man ser och uppträdandet verkar bättre än vad det i själva verket är.

Men när Millencolin stiger upp på PIP-festivalens stora ip-scen och med dunder och brak drar igång gamla klassikern Penguins and polarbears behövs ingen sprit för att uppskatta det. Det här är resultatet av hundratals spelningar och många års hårt slitande. Det doftar verkligen rutin om Millencolin ikväll.

Ska jag vara helt ärlig så har de två senaste skivorna ”Kingwood” och ”Machine 15” inte intresserat mig särskilt mycket. Deras mer rockiga sound känns lite för utstuderat för att fortfarande löpa hela linan ut. Därför är det ju så bra att de staplar klassiker på klassiker denna kväll, främst från superskivan ”Pennybridge Pioneers” (vilket inte är så konstigt).

Mellansnackat är i vanlig ordning väldigt spontant och lite valpigt. Men när det gäller Millencolin så känns det på något sätt väldigt naturligt. Sen är det förstås helt omöjligt att inte dra på smilbanden då de avslutar sin magnifika konsert med en sådan självklar låt som No cigar. Ett mästerlikt avslut på en annars lite småljummen festival...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Livescenen lever!
Minnenas Hultsfred
Millencolin (2008-01-01)
Millencolin (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner