Joyzine.se


Recension - Demo

Oh Dear
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-13
Hemsida: myspace.com/ohdearmusicaloud

Ska man vara krass låter den här demoinspelningen rätt illa. Men jag har svårt att vara så kategorisk i det här fallet. Jag drabbas nämligen av gravt nostalgiska minnesbilder när jag umgås med Oh Dears stapplande försök till popmusik.

Jag minns tiden när jag och kusinen ägnade dagar, ja rent av veckor, åt att spela in egenkomponerade låtar i musikrummet på hans mammas friskola (en pionjär bland den typen av utbildningsinstitutioner vill jag minnas). Instrumenten var av billigaste sort och kunskapen om inspelning bristfällig, men vi prövade oss fram, använde kassettbandspelare och minidiscs om vartannat för att kunna ta upp olika instrument i olika tagningar och hade oerhört roligt på kuppen. Det är över tio år sedan, men jag kan minnas skaparglädjen och upptäckarlusten som om det var igår.

Jag kan inte tro annat än att sådan stämning härskat även när göteborgska Oh Dear spelat in sitt material. Det låter billigt, mixen är obefintlig och sångerskorna (?) har en bit kvar till tonsäkerheten (även om det helt klart finns resurser att jobba med här), men samtidigt låter det som om gruppen haft genuint roligt och gillar sin musik. Därför kan jag inte vara allt för hård.

Just idag låter det förstås alldeles för amatörmässigt (lite som något från ett sommarkollo) för att det ska kunna lyftas upp, men med rätt utvecklingskurva skulle jag inte räkna ut den här haltande korsningen av Ebba Forsberg och Basically The Same (vad hände förresten med dem?).

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Rebo, 2009-05-13 23:32:01 (95.209.15.164)

Det låter lite lo-fi över inspelningarna, men låtarna är helt okej.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner