Joyzine.se


Recension - Skiva

en DECLIN
domino / consequence, 2009
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Moræa Myrgren
Publicerad: 2009-12-13
Hemsida: www.endeclin.it

Malande. Ett ord som enligt min mening kan vara mycket positivt laddat när man snackar musik som till exempel post-rock och trip-hop. en DECLINs album är verkligen malande, låt ut och låt in, men jag tvivlar faktiskt på om det är tillåtet enligt svensk lag att använda uttrycket ”positivt laddat” och nämna detta progressiva rockband á la italiano i en och samma text. Att de fullständigt och brutalt mördar Beatles-dängan While my guitar gently weeps med sångaren Maos vibrerande Medelhavsbrytning och gitarrslingor som får en lök att blekna, är bara en god anledning till följande spolning.

Limp Bizkit möter indian och en nypa, eller nej förlåt, ett ton, av något mycket episkt. Förslagsvis ett jäkligt stort dimmigt berg. Det är min summering av en DECLINs andra album ”domino / consequence”. Jag är följaktligen mycket skeptisk. Om jag ska försöka mig på att vara målande låter det ungefär så här när man trycker play: Ett stort episkt klocktorn reser sig över det tidigare nämnda berget, i klocktornet sitter en liten indian och spelar försiktigt på en trumma, en italiensk pretentiös rocker dyker upp på en av bergstopparna och för med sig melankoliska powerstämmor som heter duga. Så småningom gör hela bandet honom sällskap med minst lika episka distade gitarrer och en glidig men ganska ledsen bas. Någon gång under tiden har indianen försetts med ett helt trumset (han sitter kvar i tornet plattan ut).

Jag kan inte hymla med att detta är en sågning, men om jag ska försöka mig på lite objektivitet så får jag medge att en DECLIN säkert kan vara mycket tilltalande. För vissa. Det är dystert vackert (om man inte är känslig för kväljande melankoli), mycket dynamiskt uppbyggt och smäktande.

Sitt debutalbum ”Trama” beskriver bandet själva som ”skuggor av känslor, en liten juvel av skuggad melankoli, ett sant mörkt rockporträtt som frigör sig i en fantastisk och emotionell intensitet”. Jag tycker att de med dessa storslagna ord även beskriver ”domino / consequence” ganska bra. Lite för mycket helt enkelt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner