Joyzine.se


Recension - Skiva

Per Gessle
Mazarin, 2003
Skivbolag: Capitol
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-08
Hemsida: www.gessle.com

Om ni är alldeles uppriktiga och kopplar bort er egen djupt rotade musiksmak som i vanliga fall fått er att reflexmässigt svara nej eftersom ni vanligtvis inte lyssnar på just denna typ av musik, finns det då något som är mer sommar än Per Gessle? Tänk er Gyllene Tider eller Roxettes Sleeping in my car eller Joyride. Hallänningen är helt enkelt den svenska sommaren personifierad. ”Mazarin” är ännu ett sådant där sommarsläpp som sprudlar av glädje.

Albumet innehåller precis det som är signifikativt för Per Gessle. Hans osvikliga melodisinne och känsla för att skriva hits samt hans ganska lättviktiga kärlekstexter. Även om detta är sånger musikanten suttit och petat ihop fullkomligt opretentiöst är nästan samtliga spår högoktaniga glädjepiller. Gessle trycker på precis rätt knappar, hittar de enklaste vägarna till mitt hjärta och presterar något som är helt underbart.

Det kan tyckas att 14 spår blir lite väl många, men vad gör det när Tycker om när du tar på mig, inledande Vilket håll du än går och Varmt igen är fullkomligt briljanta låtar. Ibland är det nästan så att karln rör mig till tårar, så vackra stämningar målar han upp.

Herrn själv menar att hans sångröst inte är mycket att hänga i julgranen. Själv vill jag påstå att den är grym. Kanske inte rent sångtekniskt, men den känsla Gessle förmedlar med sin röst är något alldeles extra. Att detta är årets sommarskiva råder det inga som helst tvivel kring. Jag ser verkligen fram emot den kommande turnén.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Out Of Clouds
Vilken är den värsta sommarplågan?
Per Gessle (2003-08-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner