Joyzine.se


Recension - Skiva

Houston
S/t, 2011
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-27
Hemsida: myspace.com/houstontheband

Alltså, det här är så cheesy att det borde vara rent frånstötande, men tvärtom blir jag som förtrollad av de här låtarna. Det är så att jag skäms och diggar på en och samma gång, en mycket märklig upplevelse.

För ärligt talat ett band som balanserar på gränsen mellan 80-talets mest flåshurtiga AOR och sätter band som Journey och Foreigner på altaret och sådana där refrängstarka monster till låtar som det svämmar över av i Melodifestivalen ska ju inte kunna vara lyssningsbart. Dåligt plus dåligt borde bli apdåligt, men i fallet Houston blir det tvärtemot riktigt bra.

Förmodligen just därför att duon, som nu skrivit på för Spinefarm, spelat in två nya låtar och därför återlanserar det här albumet som ursprungligen släpptes i höstas, inte sparar på krutet. De öser på med alla klyschor och allt kitsch de bara kan frammana och på något märkligt sätt framträder då ett refrängmonster av sällan skådat slag. Det blir aldrig riktigt 80-tal och det blir aldrig riktigt Melodifestival och just i tomrummet däremellan finns det uppenbarligen något kittlande.

Ta I'm Alive som exempel. Det är en sådan där melodi som envetet vägrar släppa taget efter att man har hört den första gången och står som väldigt god symbol för hela den självbetitlade plattan. Jag drar upp volymen, hoppas att grannarna är på jobbet och sen diggar jag så att svetten sprutar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner