Joyzine.se


Recension - Skiva

Paragon
Forgotten Prophecies, 2007
Skivbolag: Remedy Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-11
Hemsida: www.paragon-metal.com

Ibland förstår jag inte meningen med att band fortsätter att släppa skivor. Heavy metal är en genre där detta ofta visualiserar sig. Paragon är ett gäng som statuerar ett utmärkt exempel. Visst finns det en viss charm med band som envist håller fast vid ett sound och vägrar utvecklas (tänk Iron Maiden), men när skiva efter skiva låter precis likadant ser jag inte poängen.

Heavy metal är egentligen bra hopplöst. Variation är ett skällsord, modernitet en omöjlighet. Följaktligen lirar Paragon på sitt åttonde studioalbum samma halvdana Judas Priest-metal som alltid. Senast jag på allvar satte mig in i en av bandets skivor var 2003 och då nysläppta ”The Dark Legacy”. Vad ljud och låtar anbelangar hade det kunnat vara precis samma skiva jag sitter och recenserar nu. Med den lilla förändringar att titeln bytts ut.

Ljudbilden är stereotypt plastig på ett omisskännligt tyskt vis. Låtmaterialet bågnar under förhoppningar om att slutligen bli upptäckt som ett nytt Judas Priest och ett uträknat mått av hurtighet har planterats i arrangemangen. Allt i enlighet med heavy metals regelbok. Utan vilken Paragon bara skulle vara en nervös samling tyskar utan vetskap om hur man går till väga för att ta sig ur replokalen.

Jag raljerar kanske lite väl mycket här. Paragon har trots allt en hel del riktiga delikata riff och det ska i ärlighetens namn sägas att de förstått att bra heavy metal bör vara förhållandevis hård. Men faktum är att ”Forgotten Prophecies” är så fruktansvärt formstöpt att jag näppeligen ser någon vits med dess existens. Ännu mindre kommer jag att minnas den om en vecka.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Paragon (2008-01-01)
Paragon (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner