Joyzine.se


Recension - Skiva

Paragon
The Dark Legacy, 2003
Skivbolag: Remedy Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-22
Hemsida: www.paragon-metal.com

Skivbolaget gör bandet otjänsten att kategorisera musiken som power metal i promobladet. Med andra ord var jag negativt inställd redan innan skivan åkte i spelaren. Men riktigt så farligt är det faktiskt inte. Remedy Records har nämligen fel. Paragon från Tyskland bjuder på hyfsat potent heavy metal.

Nog för att herrarna införlivar varje sliten heavy/powerklyscha som finns (ta bara låttitlar som The legacy, Breaking glass, Eye of the storm och The Afterlife som exempel), de spelar ändå helt okej. Deras stundtals lite väl hurtiga heavy metalgegga andas valda delar Judas Priest, Tobias Sammet och Helloween. Faktum är att vokalisten Andreas Babuschkin i inledningsspåret The legacy kraxar som en god Rob Halford-wannabe. Låten är heller inte alls olik det som kunnat avnjutas på gudens två senaste soloansträngningar.

Att detta är bandets sjätte fullängdare är dock inget som framträder särskilt väl. Stundtals låter det ganska amatörmässigt och trångsynt. Det är möjligt att bandmedlemmarna börjat tappa gnistan något, men några fler starka låtar tycker jag de borde ha kunnat komponera. Tyskarna spelar i ungefär samma tunga division som svenska Nocturnal Rites, med den skillnaden att våra landsmän är medtydligt mer vitala.

För att vara musik komponerad av ett melodiskt metalband från Tyskland är det här riktigt bra. Men jag låter mig inte förföras mer än nödvändigt. Musikstilen som helhet är egentligen ganska urvattnad och Paragon är inte särskilt nära toppskiktet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Paragon (2008-01-01)
Paragon (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner