Joyzine.se


Recension - Skiva

Anna Ihlis
I Stay Awake… Good Morning, 2010
Skivbolag: Peace&Love
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-06-02
Hemsida: myspace.com/annaihlis

Jag sätter på Anna Ihlis debut "I stay awake... good morning" och möts direkt av ett skälvande sound och orden "I wish it could be easy to play God, then I would mend your broken hearts". Man skulle kunna se det som väl stora ord på en debutplatta men faktum är att Anna Ihlis lyckas övertala en från första sekund att hon faktiskt menar det. Det är inte de för stora gesterna hon vill åt utan tvärtom, detaljerna, för att visa att tröst och hopp inte handlar om filosofier utan vardag.

Hennes röst är ren och spröd och tar fram en nerv i varje låt som verkligen lyfter materialet. Den håller dig fången genom hela albumet och för effektivt fram hennes personliga texter så att du nästan glömmer bort hur häftig musiksättningen är också. Kopplingen till Maia Hirasawa, som också gästar albumet, och Miss Li, blir kanske väl uppenbar men annars är det just lekfullheten och rösterna som kännetecknar dessa artister som också är Anna Ihlis styrka.

Men ibland blir viljan att göra rätt för styrande. I Boys don't dance försöker hon sig på ett genustänk som visserligen kan vara befogat, men som landar alldeles för ytligt och gammeldags, för att hon tänker större än hon förmår att sätta ord. Då räcker hon inte till. Bäst är hon när hon istället låter fasaden falla, som i Selmasong, och gör sig liten men stark.

Man skulle kunna göra långa utläggningar om varje låt, varje text, varje sinnesstämning hon sätter en i. Men det bästa är att uppleva henne själv och det är sannerligen inte besvärligt. Hennes känsla för melodier, för komposition och för detaljer gör resan aldrig tråkig.

Ändå har man intrycket kvar av att hon har betydligt mer att ge.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Anna Ihlis (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner