Joyzine.se


Recension - Skiva

Nightmare
The World Ruler, 2008
Skivbolag: Gan-Shin Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-08
Hemsida: nightmare-web.com

Mardröm? Näe, snarare svärmorsdröm! Bortser man från de ganska löjeväckande Visual Kei-elementen i gruppens varande är Nightmare inget annat än ett smörigt popband av värsta sort. Det som finns att höra på ”The World Ruler” är precis sådan smörpop som Albanien, eller kanske Italien skulle få för sig att skicka till Eurovision Song Contest och inget annat.

Några pliktskyldiga gitarrer smygs förstås in här och var, men sättet att bygga låtar och sjunga med påklistrad inlevelse är precis detsamma som i den sydeuropeiska schlagerns värld. Det blir smått löjeväckande att tänka sig när historien om hur Nightmare blivit älskade på hemmaplan kavlas ut. Jag har ärligt talat svårt att ta till mig det här. Det är för strömlinjeformat och smörigt för att jag ska kunna föreställa mig hur de här ungdomarna skapat någon form av kult.

En annan sak jag reflekterar över när jag ger mig i kast med den här plattan är att Gan-Shin Records för det mesta skickar med ett extra texthäfte till sina releaser där texterna vackert finns översatta till engelska. Rad för rad som låttexter. Vad ska det tjäna till egentligen? Språkflödet är ändå inte detsamma när Nightmare sjunger på japanska, vilket naturligtvis gör det helt omöjligt att hänga med.

Spara kulorna mina vänner. Det spelar ingen roll om ni snöat in på hela J-rockvågen eller inte. Ska ni köpa ”The World Ruler” kan ni lika gärna köpa ”best of eurovision 2008” på samma gång. Det är inte förrän i sista låten, översatt till engelska eller vad det nu ska föreställa för språk betitlad lulu, som det blir aningen intressant. Det är en experimentell sak av gott snitt, men då är loppet så att säga redan kört.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Unguided
En vacker liten saga från Sweden Rock 2008
Those Dancing Days (2011-01-01)
Nightmare (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner