Joyzine.se


Recension - Skiva

Those Dancing Days
Daydreams & Nightmares, 2011
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-02-27
Hemsida: www.thosedancingdays.com

När tjejerna från musikrummet på Södra Latin kom från ingenstans och slog igenom med dunder och brak för några år sedan var de bandet med en väldans massa charm och, ja inte så mycket mer. De turnerade handfallet land och rike runt, uppträdde tafatt och spelade fel, men fick ändå ta emot folkets hyllningar. Helt rättmätigt. Those Dancing Days första dagar i rampljuset utstrålade glädje och det fanns trots allt några justa melodier där bakom den medryckande ytan.

Men så kunde det naturligtvis inte fortsätta. Då hade bandet glömts bort och ersatts av en ny ”månadens smak” och det skulle ju samtidigt vara väldigt underligt om så mycket nötande av asfalt inte resulterade i ett säkrare musikerskap. Följaktligen är approachen på ”Daydreams & Nightmares” en helt annan.

Dock ska det sägas att det är en ytterst logisk fortsättning. Utan att ha tappat essensen av vad som är Those Dancing Days låter den här skivan mognare, snyggare och fräschare. Den glada popmusiken är fortfarande drivig så det förslår, men har ändå fått en lite svalare touch och den snyggt tillrättalagda produktionen gör att det låter professionellt värre.

Vad som är mest påtagligt är emellertid att spelskickligheten låter markant bättre och att sångerskan Linnea Jönsson likaväl har klivit upp ett snäpp. Gruppens fladdrig musik har slagits in i lyxförpackning och på så sätt är det rimligt att förmoda att bäst-före-datumet förlängts ordentligt. Those Dancing Days har utvecklats och kommer hålla några somrar till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2008
Festivalkollen 2011, del 3
Those Dancing Days (2008-06-14)
Those Dancing Days (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner