Joyzine.se


Recension - Live

Marilyn Manson
Metaltown, Göteborg
2009-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: www.marilynmanson.com

Att Brian Warner, alias Marilyn Manson, är en väldigt nyckfull personlighet är inget nytt, lika lite att hans konserter pendlar mellan att vara alldeles lysande och totalt genomusla. Man vet aldrig riktigt vad man ska förvänta sig av den kontroversielle mannen och hans altergo.

Metaltown får förvisso en ganska välregisserad och snygg show, men en Manson som är långt ifrån i sin bästa form. Uppassad som en jättebebis av mängder av assistenter som kommer med så väl cigg som vatten, handdukar och nytt smink tvingas han till en början andas syrgas mellan låtarna för att palla med. Att karln är narkotikapåverkad råder det ingen som helst tvekan om och utagerandet är faktiskt inget vidare. Dessutom är setlistan långt ifrån den hitkavalkad som många yngre ur publiken förmodligen hade hoppats på. Manson gör ganska märkliga val och levererar mitt i sitt koreograferade showande en hel mängd rätt trista låtar som inte får konserten att lyfta.

Några undantag finns dock. The Dope Show tänder till och i Great Big White World kliver sångaren in i en märklig vit bur som han sedan skjuter fram över scenen samtidigt som snygg konfetti regnar från scentaket. Det gamla coverörhänget Sweet Dreams lockar också ner stort jubel, men för det mesta känns Manson ganska frånvarande. Han är inte en artist som utstrålar att det är roligt att vara på scenen utan signalerar snarare att han ger blanka fan i att publiken betalat stora summor för att komma och att han visst tänker bete sig och agera precis som han själv känner för. Visst är det en del av hans image, men sättet han agerar på i Göteborg känns mer som ett resultat av för hårt drogmissbrukande än något annat.

Sista låt ut blir The Beautiful People och det är en fin avslutning. Men stora delar av sångpåläggen i låten är förinspelade och transportsträckorna dit fram är alldeles för långa. Marilyn Manson är helt enkelt mer freakshow än en musikaliskt intressant artist och frågan är hur länge till han klarar att hänga sig kvar på headlinenivå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown på väg att bli ett nytt Sweden Rock
Metaltown 2009
Marilyn Manson (2012-06-15)
Marilyn Manson (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner