Joyzine.se


Recension - Live

Doktor Kosmos
Hultsfredfestivalen
2002-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: www.doktorkosmos.nu

Jag har tidigare tyckt att Doktor Kosmos varit ett riktigt kul liveband, men det har varit när de lirat på små trånga scener och i mörker. På stora Pampasscenen är bandet bara blasé. Det verkar som om bandet blivit för stort för sitt eget bästa. Deras tokroliga men ändå avgrundsdjupt allvarliga melodier får under den här spelningen touchen av att vara äckligt politiska.

Inte helt oväntat är det bandets gamla låtar som gör sig allra bäst (även om de är långt ifrån den klass liveversionerna höll för några år sedan). De nyare alstren gör mest intrycket av såsig gröt och gör mig inte engagerad för fem öre. Att scenframträdandet är på tok för käckt och att bandet - trots sin storlek - inte fyller upp scenen hjälper inte heller till att locka fram mitt jubel.

Den smäckra pop som Doktor Kosmos står för försvinner i luften redan innan den lämnat högtalarna. Det är för mjukt, mjäkigt och skönhetsbefriat för att passa i det stora format det placerats i. Volymen är dessutom så löjeväckande låg att hälsovårdsmyndigheternas ramaskrin om decibelgränser framstår som rena galenskaper.

Bäst är Högstadiepersonerna, sämst är det tveksamma framträdandet och den fadda politiska eftersmaken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Sextonåringar sover inte, de tar Siesta!
Doktor Kosmos (1999-01-01)
Doktor Kosmos (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner