Joyzine.se


Fem korta

Harmony

Fem korta frågor till Markus Sigfridsson, gitarrist i den melodiösa metalbandet Harmony som efter fem år i skuggan återigen står i rampljuset…

Nya plattan "Chapter II: Aftermath" är er första långkörare sedan 2003, kommer världen ihåg er? Vad har egentligen hänt sedan senast?
Ja, de får vi hoppas att dom gör. Det har väl hänt en hel del, vi har ju ett annat band (Darkwater) som vi varit lite aktiva med i form av skivsläpp och spelningar, bland annat i USA, San Francisco. Vi blev av med skivkontraktet, men nu är vi tillbaka med ett nytt skivbolag (Ulterium Records) och det känns väldigt bra. Vi är sugna på att komma ut och spela lite och det kommer inte ta fem år till nästa skiva.

Kristoffer Gildenlöw från Pain of Salvation spelar bas på hela plattan, varför? Och hur funkade det att arbeta tillsammans med honom?
Jag, Magnus och Henrik hade förmånen att gå på folkhögskola tillsammans med Kristoffer 1998/1999. Och gemensamma intressen gjorde att vi hållit kontakten. Vi stod utan basist inför skivan och valet föll ganska enkelt på att låna in Kristoffer. Samarbetet funkade hur bra som helst, bara att skicka filer fram och tillbaka via nätet (han bor i Holland).

Melodisk metal är ett tämligen brett begrepp, om ni får säga det själva, vad skiljer er från alla andra band som beskrivs med samma epitet?
Svår fråga, vi har väl fortfarande lite neoklassiska influenser, blandat med lite modernare upptempolåtar. Vi känner själva att vi fått till en lyckad och varierad mix av melodi, tyngd och tempo, det kanske saknas i en del band.

Vilka är de fyra viktigaste plattorna inom er genre genom alla tider?
Rainbow – ”Rising” - Jag var inte ens född då, men när man lyssnar på den känner man att så mycket härstammar därifrån, skön stämning.
Helloween – “Keeper of the Seven Keys part II” - Fick mig intresserad av den här typen av musik, inte den stilen jag lyssnar på idag, men då lyssnade jag oavbrutet på den.
Yngwie Malmsteen – ”Fire & Ice” - Så grymt välarrat, Yngwies bästa skiva, enligt mig.
Symphony X – “The Divine wings of Tragedy” - Allt är suveränt, musik, musiker, låtar.

Vad händer nu, dröjer det ytterligare fem år innan en ny platta dyker upp, eller hur ser framtidsplanerna ut?
Nu blir det lite spelningar i Tyskland och Holland och förhoppningsvis även en drös i Sverige. Vi ska kika på om vi inte kan spela in en video till någon av låtarna på skivan. Nej, inte fem år till...jag lovar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2008-10-15
Foto:
Hemsida: www.harmonymetal.net

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner