Joyzine.se


Fem korta

Sebastian Fors And The Ones That Got Away

Fem korta frågor till Sebastian Fors som tillsammans med sitt band är aktuell med debutepn ”These Songs Are About You”…

En given öppnare, vilka är det egentligen som slank undan och vilken impact har de haft på Sebastian Fors och hans musik- skapande?
Det har varit så otroligt mycket medlemsbyten genom åren, så de som kommit undan är alla medlemmar som försvunnit. Nu är vi dock ett band, ett fast band. Det om något är väldigt skönt och påverkar musiken väldigt mycket. Det är mycket lättare att skapa något hållbart när alla vet sin plats i bandet, istället för att man som innan kunde vara trummis ena spelningen och bassist nästa.

Pop möter rock möter country möter eskapistiska atmosfärer, hur ska man beskriva musiken egentligen?
Det är väldigt svårt att vara objektiv till sin egen musik och försöka förklara vad det är man gör. Jag vill mest bara säga att vi gör popmusik. Egentligen tror jag inte man måste sätta det i något specifikt fack, även ifall det kanske kan underlätta för folk som inte hört det tidigare. Men jag säger popmusik. Det kan betyda så mycket.

När jag tänker Sebastian Fors tänker jag på samma gång på norska rockdrottningen Ida Maria, varför gör jag det och vad finns det för samarbete er två emellan?
Hon har varit med och startat upp Nesna Records, som vi nu släpper EP:n på. Det första vi släppte på Nesna Records var ett par 7" vinylsinglar med Ida Maria själv. Dessutom bor jag, hon och Gustav i mitt band ihop i ett litet kollektiv utanför Stockholm. Ida är en väldigt stor del i mitt liv och en av mina bästa vänner, så det är kanske väldigt lätt att sammankoppla oss två.

Debut-EP:n heter ”These Songs Are About You”, vad kan vi förvänta oss och framförallt, vad förväntar du dig själv?
Förhoppningsvis kommer folk att gilla det, vilket jag hoppas kommer ha till följd att vi får komma ut och spela en del. Men jag vet inte, vi är inget band som någonsin kommer bli störst i världen, så jag går inte runt och förväntar mig en massa saker. Något som folk däremot med säkerhet kan förvänta sig är en fullängdare senare under året, en fullängdare som kommer bli väldigt bra och förmodligen låta totalt annorlunda mot EP:n.

Skämslåtar top fem, vilka fem låtar hade vi aldrig trott att Sebastian Fors skulle ta fram och spela sent på en efterfest om det inte var alkohol inblandat?
Jag vet inte om jag har några direkta skämslåtar. I min skivsamling har jag mycket skit, men jag kan inte göra mig av med skivor så jag måste stå för dem och inte skämmas för dem. Och skulle jag skämmas för dem skulle jag aldrig sätta på dem oavsett hur full jag är. Men de 5 sämsta skivor jag äger:

Savage Garden – “Affrimation”
Rob´n´Raz – “Rok The Nation”
Creed – “Human Clay”
Limp Bizkit – “Chocolate Starfish”
The Uncool Hilbillies – “Right To Rumble”

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Christian Stenbacke 2008-04-30
Foto: Dolls Promotion
Hemsida: www.myspace.com/sebastianfors

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner