Joyzine.se


Recension - Skiva

Naglfar
Ex Inferis (ep), 2002
Skivbolag: New Hawen Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-26
Hemsida: www.naglfar.net

Med två nya kompositioner, en cover på Massacres Dawn of Eternity och två melodier från bildsjuan ”When autumn stormes come” släpper norrländska Naglfar loss epn ”Ex Inferis”. Det handlar om första klassens black metal som får det att spritta i benen och rycka i nackmuskulaturen.

Ärligt talat tycker jag att 90% av dagens black metalband enbart presterar urtråkigt kvasimangel som enbart kvalar in för kriteriet monotont. Det går det sannerligen inte att säga om Naglfar. Umeågossarna lyckas förena ondskefullt black metalmangel med tyngd och en förnämlig melodikänsla. ”Ex Inferis” är en väldigt stämningsfull utgåva, samtidigt som den bjuder tillräckligt mycket vansinne för att tillfredställa de extremaste elakingarna. Allt från den något thrashorienterade covern till mer mangelinriktade Of Gorgons spawned through witchcraft ljuder högkvalitativt.

Jens Rydén innehar en härlig black metalpipa. Långt borta från de pinsamma kastratpip som kan höras i vissa ondskefulla gruppers låtar. Hans sånginsats lyfter en redan välkryddad anrättning och gör den riktigt, riktigt bra. Naglfar är helt enkelt det bästa jag någonsin hört inom genren och förväntningarna på kommande fullängdaren är minst sagt höga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2013 i bilder
Naglfar (2008-02-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner