Joyzine.se


Fem korta

Mount Avalanche

Mount Avalanche

Fem korta frågor till Tim Hukari, sångare i självsäkra popgardet Mount Avalanche...

Det har varit ganska stor omsättning på bandmedlemmar i Mount Avalanche, är gruppen och dess sammansättning stabil i dagsläget?
Det har varit mycket folk i omlopp under åren, alla har slutat av naturliga skäl; dom passade inte i bandet. Nu för tiden bråkar vi bara när vi repar, giggar och spelar in...däremellan hörs vi inte för att undvika onödiga konflikter.

I videon till er låt Somebody går Happy Jankell (dotter till profilerna Thorsten Flinck och Annika Jankell) omkring och är...ja, happy. Vad är historien bakom den?
Vi ville göra en somrig video med en lättsam handling. Tyvärr blev vi inte 100% nöjda med den, det är ju som du säger...hon går runt och är glad, va fan hände med handlingen? Vi jobbar inte längre med det produktionsbolaget. Nu i vår släpper vi en ny video som kommer bli tusen gånger bättre.

Det talas om ett album till hösten, är de senaste singlarna goda riktmärken för hur det kommer låta. Vad ska publiken vänta sig?
De senaste singlarna har varit ganska positiva och lättsamma, överlag kommer skivan bli mer rockig, lite mörkare. Den kommer att låta mer som vår första singel Swing it Low. Vi kommer att sikta på fler utlandsgig framöver, inte bara i Skandinavien. Vi har sålt flest plattor i USA och Kanada. Går allt som det ska kommer skivan att distribueras fysiskt over där så att säga.

Ni öppnade för gammelgardet Nazareth i höstas, på papperet känns det som en lite udda kombination, hur funkade det?
Jag tänkte också samma sak, men publiken hängde på riktigt bra och Nazareth själva diggade vår konsert och tackade oss både backstage och på scen. Men gamla är de, fan de hade varsin syrgastub bakom scenen som de sippade ur mellan varven. Kul att de hängt med så länge, det är få förunnat.

Vilka tre världsakter skulle Mount Avalanche passa bäst som öppningsakt åt?
Oj helvete, då måste jag säga Coldplay...Vi har blivit jämförda med dem ibland och skulle vi öppna åt dem får vi ju chansen att bevisa att vi är bättre och Chris Martin sjunger falskt som fan live by the way.
Neil Young, det skulle vara en ära att ens få vara i samma rum som honom. Tänk då att få stå på samma scen!
Elvis Presley, morsan säger alltid att vi är det bästa som hänt sen Elvis. Det har hon fan rätt i, morsan är bäst.


Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-02-26
Foto: NAZ Promotions
Hemsida: sv-se.facebook.com/MntAvnch

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Fredo El Fredo, 2012-02-26 23:17:53 (213.89.111.174)

- Sweet! Soft! Bättre än ColdPlay!!!?=)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner