Joyzine.se


Recension - Skiva

The Carnivales
While We're Young, 2010
Skivbolag: Standstraight Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-02
Hemsida: thecarnivales.com

Mycket vilja kan lätt slå över i överambition och kanske är det just vad som hänt med unga kaxiga The Carnivales. De vill så enormt mycket att viljan i sig blir hämmande för det uttryck de försöker bemästra.

I grunden handlar det om ett melodiöst rocksound. Jag hör lite The Hellacopters, lite The Ark, lite 70-tal och lite amerikansk refrängrock om vart annat när ynglingarna lirar. Det finns med andra ord många utgångspunkter för en riktigt stark platta, men The Carnivales lyckas aldrig förlösa ”While We're Young”.

Resultatet blir att de sitter där med ett snyggt rocksound och mycket vilja, men utan att riktigt kunna sortera eller skriva de där killer hitsen som föregångarna ståtar med. Det finns hur mycket energi som helst men den stängs in i en för åtdragen form ljudmässigt och istället blir det då anonymt puttrande och den enorma viljan kokas ner till frustration hos oss som lyssnar. The Carnivales borde vara ett bra band, men jag blir faktiskt uttråkad när ”While We're Young” snurrar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Gustav, 2010-10-20 00:19:03 (82.182.58.60)

Hård recension av någon som försöker jämföra deras musik med the ark och hellacopters. För att vara ett första album så är det ett väldigt välproducerat och välskrivet första album. Det är många sköna melodiösa låtar som fallerar i texter som borde vara mer genomtänkta. Sångaren har potential, men jag kan inte säga att texterna är lika förförande. Känns lite för tillgjort och visar fraser är för mycket kliché. De här pojkarna går det bra för!

Erik, 2010-10-07 01:16:41 (81.234.235.196)

Jag måste nog säga att jag inte håller med. Det finns saker att slipa på men jag tycker att den här plattan är värd att köpa! De får ut mycket känsla i sina låtar, framförallt i "Dreams of LA" som jag tycker är ett mästerverk! Jag kommer slänga mig på nästa platta som görs av denna grupp! // Erik

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner