Joyzine.se


Recension - Live

Danielson
Accelerator, Trädgårn, Göteborg
2007-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.danielson.info

Skräp. Det är allt jag har att säga om den här märkliga samlingen människor från New Jersey, USA. Utklädda till någon egen version av scouter, komplett med kepsar och uniformer, levererar Daniel Smith och company något som jag tror ska likna popmusik. Men det är det inte. Popmusik har melodier, det har inte Danielson. Inte har de någon charm, stil eller glimt i ögat heller. De ser bara väldigt märkliga ut där de står och harvar runt på scenen i sina störtlöjliga kostymer.

Har ni någonsin stött på någon som inte har någon humor alls? Eller som inte förstår ironi eller innebörden av sarkasm? Så känns Danielson. Stentråkiga. Det skulle vara trummisen med affrohåret som skänker lite färg till det hela, övriga (samtliga syskon till Smith) ser ut som om de mycket hellre hade varit kvar i New Jersey och tittat på färg som torkar eller vad de nu kan tänkas hålla på med där hemma.

Nåväl, om man saknar fästande melodier i musiken kan man rädda ganska mycket med en god sånginsats. Problemet med Danielson är att Daniel Smith inte kan sjunga. Det låter krystat, ansträngt och de ständigt återkommande höga tonerna får det att gå rysningar genom hela min kropp. Det är ett under att de stora glasrutorna mot utegården fortfarande är intakta. Jag kan inte för mitt liv förstå varför Luger valde att satsa på det här gänget med dödgrävare, Accelerator har ju alltid borgat för god kvalité tidigare. Håller Luger på att tappa stinget?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner