Joyzine.se


Recension - Skiva

Christer Lindén med Stark
Pilgrimsstig, 2007
Skivbolag: Järngräs
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-04
Hemsida: starkmusik.se

Tolkningar av Dan Andersson, suck. Jag begriper mig inte på varför svenska sångare är så fascinerade av att tolka och lovsjunga den gamle dystergöken. Inte nog med att det är gjort till leda, snubben var ju heller aldrig närmelsevis så intressant som många vill påskina. Ännu en platta med egenhändiga Dan Andersson-tolkningar är inte direkt något jag går i taket över. Det måste finnas andra stigar en kille som Christer Lindén kan vandra.

”Pilgrimsstig” låter dessutom ganska billigt på flera ställen. Det är stundtals smått stämningsfullt, det kan jag ge Lindén med kompband. Men låtarna saknar klangrymd och den där sorgliga känslan som jag antar att Lindén vill åt går inte alls fram när ljudet låter billig portastudio. Jag får en känsla av ”hellre än bra” och det är aldrig särskilt positivt.

Men vad som gör ”Pilgrimsstig” till en högst umbärlig skiva är att Lindén inte kommer med något nytt över huvud taget. Den här typen av nedstämd vispop på svenska har hörts till leda och Lindén gör verkligen ingenting för att förnya uttrycket. När han heller inte har särskilt starka låtar blir det…ja, trist helt enkelt.

Han försöker säkert så gott det går, men det är för enkelt att göra precis allt som man förväntas göra. Det blir ointressant när punkt efter punkt på checklistan för vad som finns med i vispopens standardformulär 1A bockas av. Att Lindén sjunger som en Björn Rosenström som vill låta som Ulf Lundell sätter jag inte heller på det positiva kontot.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner