Joyzine.se


Recension - Live

Dead By April
Klubb 700, Örebro
2009-12-05
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-12-06
Hemsida: www.deadbyapril.com

De kan svära machofränt och headbanga skiten ur sig bäst de vill; faktum kvarstår att Dead By April inte är särskilt tuffa någonstans. Det spelar formstöpt, slätstruken musik perfekt ämnad för 90-talister som ännu inte har hittat creddiga namn att sätta på favoritband-listan. Det är väl egentligen inget fel med den saken. Tonåringar ska väl också ha något att lyssna på? Men i mitt tycke är det någonting med bandets mix av stilar som inte klingar väl i öronen. Dead By April är FÖR mycket ”Backstreet Boys möter In Flames”. Hundbajs möter glass i en milkshake som jag helst tar avstånd ifrån att förtära.

Jimmie Strimell har grym kontroll över sina välljudande skrik men varken han eller gitarristen Pontus Hjelm låter särskilt övertygande när det ska till att sjungas normalt. Deras pojkiga stämmor saknar helt enkelt auktoritet. Tack och lov har bandet valt att backtracka de allra högsta stämmorna och sjunger istället lägre, i ett register som de faktiskt behärskar någorlunda. Men det är också det tråkiga med Dead By April. Varför skriver man låtar på ett sätt som man vet att man inte kommer klara av att spela live utan att ta till fusk?

Jag må ha svårt att falla för deras musik, men ska sanningen fram tror jag ändå inte att kvällens framträdande lämnar några fans besvikna. Bandet har blivit tightare på siståne och de allra mest omöjliga sångpartierna har sorterats bort. Hade det inte varit för de alldeles för uppenbara backtracksen och det otydliga gitarrljudet hade jag nog vågat kallat detta för en riktigt bra spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dead By April
Hultsfredsfestivalen 2009
Dead By April (2009-06-26)
Dead By April (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner