Joyzine.se


Recension - Demo

Martin Browall
Ett Steg Närmare
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-12-11
Hemsida: www.martinbrowall.se

Martin Browall är en 19-årig musiker från Göteborg och ”Ett Steg Närmare” är hans första EP. Med en blandning av trallpunksflirtiga gitarrer och sång som påminner om Lars Winnerbäck sprider Martin Browall sin egenkomponerade musik. Men istället för härliga vibbar från finurliga och medryckande popvisor får jag får lite trubadurvibbar.

Och med handen på hjärtat är trubadurvibbar inte något som jag vill få levererat till mina öron när jag lyssnar på en skiva. Om det skulle vara så att jag har ett enormt sug av att lyssna på en trubadur går jag till första bästa pub med afterski istället.

Det är tyvärr lite platt fall för Martin Browall. Det är inte dåligt egentligen, det är bara lite för likt ovan nämnda Winnerbäck och alla andra som vill sälla sig till den genre som han regerar i. Och när det är för många akter inom en och samma genre så krävs det att man måste ha det där lilla extra för att kunna sticka ut för att bli sedd. Tyvärr saknar Martin Browall det där lilla extra och även fast han kan skriva texter och göra bra musik lyfter det inte riktigt. För någonstans i bakhuvudet tycker man att man har hört det här förut. Och det har man, för det låter precis som alla andra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner