Joyzine.se


Fem korta

Emmy

Fem korta frågor till sångerskan Emmy vars låt Sommar varje da! är på god väg att bli en av årets sommarplågor.

Alla tycks överens om att Sommar varje da! kommer att bli en av årets sommarplågor, vad betyder det för dig om den blir det?
Det betyder en hel del! Sommarplåga i mina öron klingar positivt eftersom man brukar få såna fina sommarminnen som oftast förknippas med "sommarplågor". Det är en fantastisk känsla att veta att många lyssnar på den!

Är du en typiskt lättsam sommartjej, som låten antyder, eller har du fler sidor?
Både och, jag gillar enkelheten i sommaren, att kunna ta en filt, lite ost och kex och lägga sig i solen är ju en enkel sysselsättning till exempel, och otroligt mysig! Sen är det ju så att sommaren innebär ju annat än myspys, de flesta jobbar ju även under sommaren och sitter inomhus fast solen skiner.

Musikaliskt så har jag bred musiksmak, en typisk sommarkväll för mig förutom att sitta vid lägerelden med vänner och gitarr, är att gå på en rockkonsert och stå med en kall läsk i handen och njuta!

Hur uppkom idén till låten?
Iden "trallalalala" kom till mig en dag i början av sommaren när jag låg i gräset och tänkte på sommarhitar. Jag kontaktade en kompis kompis, Marcus Neonberger, som är musikproducent och filade vidare på ett innehåll till en låt, som han sedan satte musiken till. Det blev ett sommartankecollage till en låt!

Vilka är de fem bästa sommarplågorna genom tiderna?
- Gyllene Tider - Jag går och fiskar med motiveringen: KÄNSLA!!!
- Balsam Boys - Här kommer sommaren med motiveringen: fastnar direkt och är somrig!
- AHA - Take on me med motiveringen: jag tröttnar aldrig och blir alltid glad av den!
- Linda Sundblad - Oh father med motiveringen: fruktansvärt bra låt bara, verkligen jättebra!
- Markoolio - Ingen sommar utan reggae med motiveringen: skönt gung! Plus att han har finska gener som jag!

Vilka är dina tre bästa sommarminnen?
- När jag var liten var jag ute på sjön på landet och fiskade med min storebror, helt plötsligt hugger det tag i linan och lilla jag drar upp en stor gädda! Då kände jag mig stolt och döpte den till "Johannes 1" (fråga mig inte varför) Men "Johannes" var en gammelgädda så jag släppte i honom igen!

- Ett annat minne från när jag var liten och var i Finland hos släkten ute på landet är när jag och storasyster var ute i det höga gräset och plockade smultron på strån. Vi tog med oss stråna till ett badställe på kvällen där vi alla satt och grillade och badade bastu och simmade i sjön. Till efterrätt grillade vi våra bär och åt dem varma på glass!

- Det tredje minnet är garanterat mitt första uppträdande med Sommar varje da! i Kungsträdgården för några veckor sedan. Solen sken, publiken va jättestor och jättebra! Vilken känsla...Så Kul!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2007-06-26
Foto: Fredrik Klintberg
Hemsida: emmysweden.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner